Sprchové kúty

Sprchové kúty

Sprchový kút je bežnou súčasťou takmer každej kúpeľne a často sa na jeho výber nekladie dostatočný dôraz, čo vedie k zbytočným sklamaniam a nesplneným očakávaniam. Rád by som vám preto poradil s výberom, aby ste sa stali našimi ďalšími spokojnými zákazníkmi.

V našej ponuke nájdete len sprchové kúty s výplňou z bezpečnostného skla. Sprchové kúty s plastovými výplňami v našej ponuke nenájdete, nie sú to výrobky, ktoré by sme chceli mať v našej ponuke, nezodpovedajú ani kvalitou, ani životnosťou.

Snažíme sa, aby naša ponuka bola naozaj pestrá a zaujímavá, preto u nás nájdete aj luxusné farby profilov, okrem bielej a chrómovej aj čiernu a zlatú farbu profilov. Okrem farieb profilov si môžete vybrať aj z mnohých rozmerov, pričom najmenšie sprchové kúty majú rozmery 70x70 a najväčšie 160x90 cm. Ak vás problematika sprchových kútov zaujala, sledujte text nižšie.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/sprchkout3.jpg

Pravdepodobne najklasickejším riešením pre typickú kúpeľňu je bežný sprchovací kút, pod ktorým rozumieme "sprchovú zástenu". Tie ponúkame výlučne s výplňou z bezpečnostného skla. Plastové výplne z dôvodu kvality a krátkej životnosti výrobku neponúkame a ani by som vám ich s čistým svedomím nemohol odporučiť. Je na vás, či si vyberiete kompletnú vaňu alebo samostatný sprchový kút. V našej ponuke je veľa veľkostí a tvarov sprchových kútov.
Systémy otvárania sprchových kútov
Posuvné ložisko

Sprchovým kútom vždy nazývame uzavretý sprchovací priestor, ktorý sa musí nejakým spôsobom otvárať. Najbežnejším systémom otvárania sprchového kúta je klasický posuvný ložiskový systém, pri ktorom sa dvere otvárajú posunutím do strany. Tento systém sa používa pri základných modeloch aj luxusných kusoch. Výhodou tohto otvárania je úspora miesta, pretože sprchové dvere nevystupujú do kúpeľne a voda po nich steká do sprchového kúta, a nie von z neho. Za nevýhodu možno považovať nevyhnutnú starostlivosť o ložiská, pretože pri nesprávnom zaobchádzaní s ložiskami časom skorodujú a poškodia sa. Táto starostlivosť však nie je náročná a ja používam mazivo na ložiská GT7, ktoré ložisko "zakonzervuje" a mám po starostiach. Frekvencia ošetrovania je na vás v závislosti od kvality a vlastností vody vo vašej kúpeľni. Ja to robím vždy počas generálneho čistenia raz za štvrťrok a všetko beží, ako má.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/8a12246adc25467e993e3fb741ecf0fb.jpg

Posúvanie na roliach

Tento systém je u mňa veľmi obľúbený a rada ho odporúčam, o čom svedčí aj to, že ho máme doma, a to už o niečom svedčí :) Toto otvorenie je v podstate totožné s predchádzajúcim, ale má len výhody. Dvere sa neposúvajú na bežných ložiskách, ale sú zavesené na veľkých dizajnových valčekoch na hornej pevnej sprchovej lište a o týchto obrov sa naozaj nemusíte báť :) Žijú si svojím vlastným spoľahlivým životom. Jednu vlastnosť, ktorá by sa dala brať ako mierne negatívum, ale musím zdôrazniť, sprchový kút nie je úplne utesnený a ak voda strieka a/alebo tečie priamo cez sprchové dvere, môže sa dostať mierne pod dvere. Nevnímam to však ako negatívum a tento systém je môj obľúbený.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/deante-276.jpg

Otváranie hojdačky

Ďalším veľmi obľúbeným systémom otvárania sprchového kúta je systém krídla, ako ho poznáme pri klasických dverách. Otvárať možno buď celú sklenenú plochu dverí, alebo jej časť. Tento systém je veľmi obľúbený najmä preto, že je nenáročný a veľmi ľahko sa udržiava. Treba tiež spomenúť, že tento systém vám bude spoľahlivo slúžiť mnoho rokov. Len majte na pamäti, že je vhodnejší do priestrannejších kúpeľní, pretože krídlo sa zvyčajne otvára do kúpeľne. Chcel by som tiež upozorniť, že musíte myslieť na trochu vody, ktorá po každom sprchovaní a pri otvorení dverí steká na obkladačky pred sprchou, čo môže niektorým ľuďom vadiť. Niektoré modely majú v spodnej časti dverí odtokovú lištu, ktorá odvádza vodu späť do sprchovacieho kúta, ale niektorým ľuďom môže čistenie tejto lišty spôsobovať ťažkosti. Inak hodnotím tento systém ako vynikajúci a bezproblémový.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/RGB_small_Lazienka-rehabilitacja-kabina_niebieska.jpg

Baliaci systém

Tento systém stojí za zmienku aj preto, že je dobrým kompromisom. Je vhodný pre malé kúpeľne a nepracuje na bežných ložiskách, ale na jednom vodiacom ložisku v hornej časti a jednom v dolnej časti. Dvere sa sklopia do vnútra sprchového kúta, pričom stále zostáva široký vstup, čo robí tento systém jedinečným.
Pri niektorých modeloch sú dokonca obe steny sprchového kúta uzamykateľné, čo je vynikajúce pre naozaj malé kúpeľne, pretože sprchový kút sa dá úplne zložiť k stenám a nezaberá miesto.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/aranzowane_kabina_kerria_deszczownia_cubic_bateria_lotos_lato.jpg

Tvary sprchových kútov
Štvrťkruhové sprchové kúty

Pravdepodobne najobľúbenejším tvarom sprchových kútov je štvrťkruhový tvar. Dôvod je zrejmý, sú vhodné najmä pre svoje pohodlné usporiadanie a v kúpeľni nezaberajú zbytočne veľa miesta. Ich otváranie je buď klasické posuvné, alebo otočné. Tejto problematike sme sa venovali vyššie.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/Xenia-duo-black-ar.jpg

Štvorcové sprchové kúty

Pre zákazníkov, ktorí majú radi ostré, moderné línie, ponúkame aj klasické štvorcové sprchové kúty. Ak máte v kúpeľni dostatok miesta, je to dobrá voľba, pretože tento sprchový kút vyzerá veľkolepejšie ako štvrťkruhový sprchový kút.
Používané typy otvárania sú posuvné, otočné alebo uzamykateľné.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/a0de47df56652946.jpg

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/033ca7168b690d46.jpg

Päťuholníkové sprchové kúty

Niektoré kúpeľne si vyžadujú menej typické riešenia, preto ponúkame aj päťuholníkové sprchové kúty. V tomto prípade ide zvyčajne o sprchový kút s otočným otváraním.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/80376b9540336bce.jpg

Asymetrické sprchové kúty

Ak máte dostatok priestoru, ale vadí vám, že roh obdĺžnikového sprchového kúta vyčnieva do priestoru kúpeľne, potom je pre vás správnou voľbou asymetrický sprchový kút. Poskytuje dostatok priestoru na sprchovanie a zároveň nezaberá toľko miesta v kúpeľni. Vždy bude k dispozícii posuvný sprchový otvor.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/1b5d510478ba447c89e9031bbe65b682.jpg

Ak ste v tomto článku nenašli odpoveď na svoju otázku, neváhajte nás kontaktovať. Radi vám poradíme.
Môžeme vám tiež odporučiť návštevu našej predajne vo Dvore Králové n. L., kde sa vám radi budeme venovať a mnohé sprchové kúty si môžete pozrieť na vlastné oči.

Klára v spolupráci s AploMáčka kocúr
Aplomo

mceclip0