Ako si vybrať správny kúpeľňový nábytok

Ako si vybrať správny kúpeľňový nábytok

Kúpeľňa je už dlho vnímaná ako miestnosť s najpotrebnejším vybavením na očistu tela. Kúpeľňa je dnes miestom, kde človek relaxuje po dlhom dni a venuje čas sám sebe.
Správne zvolený kúpeľňový nábytok dotvára a harmonizuje celkový vzhľad kúpeľne a nemal by sa podceňovať.

V prvom rade je dobré si uvedomiť, že kúpeľňový nábytok je praktická súčasť kúpeľňového vybavenia, bez ktorej sa ťažko zaobídeme. Premyslený kúpeľňový nábytok má množstvo úložných priestorov, ktoré sú v kúpeľni v podstate nepostrádateľné, najmä v prípade žien, hoci v súčasnosti nás muži smelo dobiehajú :) To je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa vždy prikloním ku kúpeľňovému nábytku, a nie k murovaným pultom alebo doskám, ktoré majú síce skvelý dizajn, ale ich praktické využitie je v podstate nulové.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip1.jpg?1636625870

Štýl

Ďalej je dobré pozrieť sa na kúpeľňu ako na celok a ujasniť si smer a štýl, v ktorom by mala byť kúpeľňa zariadená. Ak uprednostňujem ostrejšie a hranatejšie tvary, vždy budem hľadať skôr "hranatý" nábytok s umývadlom obdĺžnikového tvaru. Na druhej strane, ak viac inklinujem ku klasike, nebudem sa brániť klasickým umývadlám s "bruškami". Našťastie je dnes možné vyberať si z nadčasových tvarov nábytku, ktoré sa ľahko kombinujú s takmer akýmkoľvek štýlom.
Farba

Pokiaľ ide o farby nábytku, záleží na pocitoch každého jednotlivca, pretože najdôležitejšie je vždy to, aby sa vo svojej kúpeľni cítil dobre zákazník, nie dizajnér :) V tomto prípade však pre vás mám niekoľko rád. Klasikou nad klasiky v kúpeľni je biela farba, ktorá jednoducho pre svoju čistotu a jednoduchosť do kúpeľne patrí a okrem iného tu máte istotu, že vás neomrzí a hlavne sa hodí ku všetkému. V skutočnosti je základ kúpeľne takmer vždy v bielej farbe, počnúc vaňou a končiac sanitárnou keramikou, takže je len na vás, či je lepšie bielu líniu prelomiť, alebo ju nechať pekne splynúť.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip2.jpg?1636625995

Našou špecialitou je úžasný nábytok, ktorému dominuje biely lesk a ktorý je doplnený jemnými jednoduchými detailmi z dreva alebo farby. Napríklad série Liga, Valencia alebo Senator.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip0-2.jpg?1636626536

Pravdou je, že v posledných rokoch sa čierna stala veľkým konkurentom bielej a proti kombinácii týchto dvoch farieb nemožno nič namietať, práve naopak. Tu by som len upozornil, že samotná čierna je náročnejšia na starostlivosť. V našom sortimente nábytku máme aj úžasné "farebné" farby, ako je červená, tmavý melón, indigo a podobne, ktoré sú naozaj špičkové a navyše na skvelom povrchu nábytku a niekedy sú jednoducho neodolateľné, čomu zodpovedá aj veľký záujem zákazníkov, najmä o veľmi obľúbenú sériu Vanessa. Tu by som odporúčal striedmosť pri ostatnom kúpeľňovom vybavení, napríklad pri jednoduchom kúpeľňovom obklade, kde potom farebný nábytok krásne vynikne a stane sa luxusnou dominantou vašej kúpeľne.
Nemožno nespomenúť nábytok v dekore dreva, pretože odvážne doháňa klasickú bielu farbu, a v tomto prípade sa naozaj nemožno čudovať, pretože pri pohľade napríklad na série Bronx a Queen je ťažké odolať. Navyše je v súčasnosti veľmi pekným trendom obkladať kúpeľne drevom v kombinácii s veľkoformátovými bielymi obkladačkami a tento nábytok je pre túto kombináciu ideálny.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip0-1.jpg?1636626360

V niektorých sériách dominuje aj kombinácia materiálov a farieb, vďaka čomu sú jedinečné, čo v decentnej kúpeľni pôsobí veľmi luxusne a záujem o ne je naozaj veľký. Napríklad série Malta alebo Broadway patria medzi najobľúbenejšie.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip0-3.jpg?1636626657

Kapitolou, ktorú je tiež potrebné spomenúť, je lesklá a matná povrchová úprava nábytku. Máme väčší výber lesklého nábytku, čo je spôsobené väčším záujmom zákazníkov a precíznym spracovaním povrchových úprav povrchov skriniek. Ponúkame však aj matné série, ktoré sú veľmi zaujímavé a netradičné, čím pozdvihnú vašu kúpeľňu a urobia ju trochu inou.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/Velluto_2_Post%20(2).jpg

Verzia

Pre praktické rady pri výbere nábytku je nepochybne dobré spomenúť dizajn kúpeľňového nábytku, ktorý sa vyrába buď ako stojaci, alebo závesný. V poslednom čase sa stal veľmi obľúbeným závesný nábytok vďaka svojej praktickosti, pričom upratovanie kúpeľne sa dá vykonávať veľmi ľahko a najmä utieranie podlahy je nekomplikované a jednoduché. Závesný nábytok sa vyrába buď na klasických chrómových nožičkách, alebo na dizajnových stojanoch.
Niektoré série sa dokonca vyrábajú ako univerzálne, závesné aj stojace. Takže napríklad pri sérii Manhy sa môžete do poslednej chvíle rozhodnúť, či sa rozhodnete alebo je tu priestor na zmenu.

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip1-1.jpg?1636626989

https://cdn.myshoptet.com/usr/www.aplomo-koupelny.cz/user/documents/upload/mceclip2-1.jpg?1636627074

Aby sme celú túto problematiku zhrnuli, vždy je dobré ustáliť sa na jednotnom štýle a farbe, vybrať si konkrétnu sériu nábytku a držať sa tejto jednej dizajnovej série,
aby nábytok do seba pekne zapadal a pôsobil harmonicky. Neodporúčam teda kombinovať série. Výnimkou sú zrkadlá a zrkadlové galérie (skrinky), ktoré sú určené na kombinovanie s jednotlivými sériami nábytku.

A teraz vám už môžeme len popriať čo najlepší výber.

Klára v spolupráci so spoločnosťou AploMac.
Aplomo